Ο νέος παγκόσμιος ψηφιακός Μεσαίωνας

Acta

H Ελλάδα συνυπέγραψε τη διακρατική συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), την Ιερά Εξέταση του παγκόσμιου ψηφιακού Μεσαίωνα. Η σχετική συζήτηση ολοκληρώθηκε με μυστικότητα χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις με την πρόφαση ότι πρόκειται για εμπορικό θέμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να περιορίσει το δημόσιο διάλογο σχετικά , μάταια όμως…

Επικοινωνία, Μεταφορά, Ενέργεια. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο αυτών παράλληλα οφείλεται και για τα δεινά του πλανήτη μας. Με το Διαδίκτυο -τεχνικά- λύσαμε το θέμα της επικοινωνίας. Για να αποκτήσει το ραδιόφωνο 50 εκατομμύρια ακροατές περάσανε 38 χρόνια. Η τηλεόραση χρειάστηκε 13, το διαδίκτυο 4 και το Facebook μόλις 2 χρόνια. Οι διασυνδεδεμένες συσκευές μπορούν πλέον να ακούνε, να μιλάνε. Στα εργαστήρια μπορούν ακόμη και να διαβάζουν την σκέψη/βούληση του χρήστη.

Η παραδοσιακή μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία (βιομηχανίες συνειδήσεων) και οι εταιρείες ιδιοταγούς λογισμικού αντιμετωπίζουν το “πρόβλημα” της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής των άυλων προϊόντων τους. Τα προϊόντα μαϊμού και τα γενόσημα φάρμακα ανήκουν επίσης στο “πρόβλημά” τους. Γίνεται αντιληπτό ότι κρύβονται τεράστιες πολυεθνικές και ιδιωτικά άπληστα συμφέροντα πίσω από τη διεθνή εμπορική συμφωνία για την δήθεν καταπολέμηση της παραποίησης/απομίμησης.

Η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, ο σεβασμός της ιδιωτικότητας και η ελεύθερη και αδιάκοπη πρόσβαση στο Διαδίκτυο οφείλουν να εξεταστούν ως κεντρικές έννοιες των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η υποβάθμισή τους οδηγεί μαθηματικά στον βαναυσότερο ολοκληρωτισμό και προαναγγέλλει τον νέο παγκόσμιο σκοταδισμό. Η Ελλάδα οφείλει να αποσυρθεί από τη συμφωνία αυτή και να την καταψηφίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2012.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.